TRAGEDIE în Ştefan cel Mare: a murit fotbalistul Patrick Ekeng, după ce s-a prăbuşit pe teren
Vineri, 6 Mai 2016 22:11



__________________________________________________ __________________________________________________ ____________________
Clipe cumplite, vineri seară, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, încheiat 3-3. Jucătorul "câinilor" Patrick Ekeng a leşinat pe teren, în repriza secundă, în jurul minutului 70. Fără să fie atacat de nimeni, fără să fie implicat în vreo fază. Patrick Ekeng a murit la Spitalul de Urgenţă. Din primele informaţii, ambulanţa de la stadion, cea care l-a transportat pe fotbalist la spital, nu era dotată corespunzător.

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________________

Deces Ekeng, controverse. Medicul de pe Ambulanţă ar fi fost în tribună: "L-au resuscitat abia la spital"

Potrivit informaţiilor Digi Sport, medicul de pe Ambulanţă se afla în tribună în momentul tragediei. Acest lucru a fost confirmat indirect de doctorul lui Dinamo, care a declarat că el a fost cel care i-a făcut manevrele de resuscitare jucătorului.

Moment emoţionant pe stadion, în locul în care s-a prăbuşit Ekeng. Dinamoviştii au plâns de durere
Peste o mie de fani s-au strâns pe gazon şi au aprins lumânări cu numărul 14, cel care a aparţinut lui Ekeng. Alături de fani au venit şi jucătorii, Rednic şi ceilalţi oficiali ai echipei. Toţi s-au strâns la mijlocul terenului, unde s-a şi prăbuşit Ekeng.

Patrick Ekeng. Mesajul Clubului Dinamo, după decesul jucătorului
Clubul de fotbal Dinamo București anunță, pe pagina sa de Facebook, decesul mijlocașului său camerunez Patrick Ekeng, care a ''plecat într-o lume mai bună'', unde este alături de alte glorii ale grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, precum Cătălin Hîldan, Florea Dumitrache sau Michael Klein.

Ionel Dănciulescu, după decesul lui Ekeng: "Din păcate, suntem blestemați!"
UPDATE 4: Doctor Spitalul de Urgenţă: "Am primit un pacient de 26 de ani, care s-a prabuist pe teren. A fost adus cu o ambulanta fara manevre de resuscitare. Am initiat noi manevrele, timp de o ora si 30 de minute. Pacientul a decedat. Nu e prima data cand se intampla asta pe terenul de sport. Cauzele sunt multiple. Ne pare rau ca n-am putut face mai mult si exprimam condoleantele familiei."

Sfâşietor! Medic Dinamo: "Ekeng avea momente când îşi revenea, dar nu a rezistat"
UPDATE 3: Din păcate, cele mai sumbre ipoteze s-au adeverit: Patrick Ekeng a murit la spital. Medicii au încercat timp de o oră să-l resusciteze, dar fotbalistul n-a răspuns manevrelor. Doctorii au declarat decesul. Camerunezul a suferit un şoc cardiogen.

UPDATE 2: Există informaţii, neconfirmate încă oficial, prezentate Digisport, conform cărora Ekeng ar fi suferit un şoc cardiogen. Altfel spus, inima nu ar mai fi pulsat sânge către organele vitale, inclusiv creier. Se ridică întrebarea dacă o astfel de afecţiune se putea depista prin testele obişnuite sau se declanşează doar în anumite circumstanţe şi nu poate di depistată.

UPDATE: Se pare că jucătorii lui Dinamo, antrenorul Mircea Rednic şi directorul sportiv Ionel Dănciulescu au primit veşti extrem de proaste de la spital. Ekeng nu răspunde manevrelor de resuscitare. Camerunezul ar fi făcut stop cardio-respirator.

Din momentul prăbuşirii până când medicii l-au urcat în ambulanţă a trecut destul de mult timp. Mai exact, 2 minute şi 47 de secunde.

Citiţi şi:

Fanii lui Dinamo s-au adunat în faţa Spitalului de Urgenţă. S-au încăierat cu jandarmii
Ekeng, intrat de numai 7 minute, a căzut inert la mijlocul terenului, fără a fi atins de cineva. Echipa medicală a intrat pe teren, urmată apoi de ambulanță și camerunezul este trimis de urgență la spital.
Jucătorii şi staff-urile celor două echipe şi-au pus mâinile-n cap de disperare. Directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a început să plângă.

Patrick Ekeng este un camerunez de 26 de ani, care a venit astă-iarnă la Dinamo. A jucat şi în prima ligă din Spania, la Cordoba.

SURSA http://www.realitatea.net/momente-dr...a_1932294.html