Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Sasiu 11ak30 a4

  1. #1
    Data înscrierii
    11.03.2013
    Posturi
    66

    Sasiu 11ak30 a4

    Buna dimineata.Am iarasi nevoie de ajutorul specialistilor.Am in lucru un TV SEG2112-S{D} echipat cu sasiu 11AK30A4.La pornire led-ul rosu isi schimba culoarea in verde porneste sunetul dar nu apare inalta.Nu am cu ce sa vizualizez semnalul.Am inlocuit :STV2248C,BU808,traf de linii,tot lantul de piese care comanda baza tranzistorul BU808 pina in pin 48 al STV -ului si nu se simte nici o shimbare.Mentionez ca este al doilea defect intilnit la alt sasiu tot !!AK 30A4 {pe ala l-am facut bucati de nervi}.Nu am nici un fel de consum pe colectorul lui BU 808.Singurul inconvenient care l-am gasit este ca nu am 16 v ci numai 11v dupa doida 805 si nu o pot creste orice as face.Pe colectorul tranz Q601 am 3,7 v.Cred eu ca este normal.Nu stiu ce sa mai fac.Poate a mai intilnit cineva defectul acesta si il rog din suflet sa ma ajute.Multumesc din suflet.

  2. #2
    Data înscrierii
    20.09.2012
    Posturi
    1.190
    Dioda D805 din sec. sursa , lucreaza pe regulatorul IC 803 , de 8 volti (7808) . Pe iesire regulator pin 3 ai + 8 volti ? - Verifica la rece Q 601 , prin R624 si R 658 de 33 si 33 Ohmi de pe +14 v HOT . -- Vezi si D 820 (1n4007) sa nu fie in scurt, care e pusa la masa prin R 832 de 1K . -- Verifica toata bara de +14 v din fata regulatorului IC 803 (7808). Usor , batrineste.
    Ultima modificare făcută de ion mechenici; 04.11.2017 la 20:22.

  3. #3
    In cazul asta primul suspect daca ledul rămâne verde este C619. Pune unul de 150nF in loc și va merge.

  4. #4
    Data înscrierii
    02.09.2011
    Posturi
    700
    verifica C619 cum a spus domul Dan, dar vezi si electroliticii sa fie ok eser,metru .........................
    Ultima modificare făcută de chirilanelu; 04.11.2017 la 19:35.

  5. #5
    Data înscrierii
    11.03.2013
    Posturi
    66
    Domnilor Dan Cod,Chirilanelu, Ion Mechenici Fara tensiunea de 8 v ledul nu trece din rosu in verde ci doar pilpiie.Deci am 7,97v.La acest sasiu D820 si R832 nu sunt montate.Am decuplat de pe tot circuitul de 14 v si am ramas numai cu D805 si cond de filtraj .tensiunea este aceiasi.Nu cred ca acesta este motivul pentru care nu porneste inalta.La acest sasiu nu sunt montate R832 si D820.Am inlocuit tot lantul de la STV pin 48 pina la baza lui BU 808 inclusiv Q601.Am inlocuitC 619 cu unul de 150 nf cu tote ca in schimbasem cu unul de 100nf.Electrolitici sunt pusi noi.Eu banuiesc ca defectul este tot in jurul STV-lui.Nu ma inereseaza TV-ul pot sa il arunc dar ma inereseaza defectul pentru cultura mea generala.Am citit pe o postare ca STV-ul poate intra in protectie .dar a fost schimbat si nu cred ca si acesta a intrat in protectie.Mai astept sfaturi si idei.Mltu

  6. #6
    In primul mesaj scrie așa:
    Ledul trece în verde și este sonor dar nu pleacă liniile.Cum e până la urmă?

  7. #7
    Data înscrierii
    11.03.2013
    Posturi
    66
    Ledul trece din rosu in verde este sonor perfect dar nu pleaca liniile.

  8. #8
    Pune un 4k7 intre pinii 45 și 46 jungla sa vezi daca porneste

  9. #9
    Data înscrierii
    11.03.2013
    Posturi
    66
    Domnilor imi cer iertare pentru prostia mea.Doar am masurat daca nu am scurt pe BV si nu era dar nu am decuplat BV-ul.Cind l-am decuplat a pornit BO.Deci integratul de pe BV defect.Multumesc foarte mult si nca odata imi cer scuze.Promit ca altadata voi fi mai atent.

  10. #10
    Data înscrierii
    20.09.2012
    Posturi
    1.190
    Daca BV-ul nu trimite impulsurile in linii , e si normal ca Baleajul pe orizontala nu pleaca . - E din cauza surmenajului si oboseli , altfel nu ignorati asa o cauza de defect . -- Sa auzim de bine .

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •  

Cabinet psihologic iasi

Matrimoniale Noi Doi

Locuri de munca Bursa Iasi